ЗА БУНТАРИТЕ ЗЛАТИНА ПЕНЧЕВА И ГЕОРГИ МАНЕВ НЯМА МЯСТО НА ОФИЦИАЛНИТЕ ДЕБАТИ

За бунтарите Златина Пенчева и Георги Манев няма място на официалните дебати

Автор: Флагман.бг Снимка Иван КОЛЕВ

Поддръжниците на ДГИ издигаха саморъчни плакатчета, но ентусиазмът им бе голям

Бургазлийката, която оглави протестите на българите в Лондон, а после се върна в родината, за да оглави и бургаската гражданска листа ДГИ – Златина Пенчева, не успя да стигне до трибуната за дебата на една от водещите национални телевизии. Горе бяха качени водачите на листите на ГЕРБ, БСП, ДПС, ВМРО и СДС. Микрофоните и местата се оказаха недостатъчни и за още един водач на бунтарите – Константин Бачийски, който е начело на ПП Средна европейска класа. Бачийски и националният лидер на ПП СЕК Георги Манев се опитаха да убедят водещия да им даде думата горе, но организаторите бяха непреклонни.

„Казаха ни, ако имаме въпроси – да се държим като редови граждани и да ги задаваме долу, защото не сме достатъчно представителни като партии“, оплакаха се пренебрегнатите.

Пенчева води листата на Демократична гражданска инициатива – формация, която даде възможност в листите й да влязат само бунтуващи се граждани. По подобен начин постъпи и лидерът на ПП СЕК Георги Манев.

Правеше впечатление, че поддържниците на Пенчева издигаха на площада най-обикновени листи А-4, прикрепени с габъри за пръчици, докато другите партии развяваха луксозни знамена и лозунги. От ДПС бяха строили една група роми и ги бяха изкурдисали с бели шапки – като мухи в кисело мляко.

www.flagman.bg