СЕК И НФСБ СЕ ОБЕДИНИХА ЗА ИЗВЪНРЕДНИ ИЗБОРИ

Ръководството на СЕК взе решение да подкрепи хората на Валери Симеонов на парламентарния вот

Партията Средна европейска класа взе решение да подкрепи НФСБ в искането им за извънредни парламентарни избори, както и да бъде подписано споразумение за съвместни действия по време на вота. Позицията е била приета на заседание на Изпълнителния комитет на формацията, в който участват известните певици Кристина Димитрова и Жечка Сланинкова. По телефона се включи и Ева Найденова от „Тоника“, за да предаде подкрепата на Георги Найденов-Гого, който също е член на ръководството. Все още не са ясни точните параметри на бъдещото взаимодействие и кои ще са другите партии, които ще съюзят с НФСБ на бъдещите избори.

„Няма да се стигне до обезличаване на СЕК, имаме си нашите политически позиции. С НФСБ имаме общи идеи и подкрепяме програмата им”, каза Манев. Засега партията дава подкрепата само за парламентарните избори без да се прелива напълно в редиците на патриотите. В Бургас в момента СЕК има позиции, неслучайно вкара двама общински съветници на последните местни избори – Георги Манев и откритието на този местен парламент Константин Бачийски.

Съпредседателят на НФСБ Валери Симеонов заяви, че бъдещите партньори на партията ще бъдат обявени официално на пресконференция, когато резултатът от преговорите стане факт. „В политиката, както в любовта – са необходими две страни.

Водим разговори, но кои са формациите, ще съобщим, когато споразуменията станат факт. Все още не е ясно кога ще е това, зависи от динамиката на преговорите.”, каза Симеонов.

След парламентарните избори през май НФСБ стана една от най-ухажваните партии, защото само 0,3% не им достигнаха да имат свои депутати, а сега социолози и политолози ги спрягат като почти сигурен участник в новия парламент.

www.flagman.bg