СЕК И НФСБ ИСКАТ КАСИРАНЕ НА ИЗБОРИТЕ В СРЕДЕЦ ЗАРАДИ ФРАПИРАЩИ МАНИПУЛАЦИИ НА ВОТА

100 гласа е разликата за балотаж между избрания кмет на Средец Иван Жабов от ГЕРБ и кандидата на СЕК и НФСБ Живко Гърков (вдясно)

В общински помещения, които не са за жилищни нужди, са регистрирани изборни туристи, разкри председателят на СЕК Георги Манев

Коалицията „СЕК – НФСБ” ще внесе искане за касиране на изборите в Средец заради съмненията им за манипулации на вота от 25 октомври, научи Флагман.Бг.

„Борбата в община Средец на коалицията „НФСБ и СЕК“ тепърва започва! Ще обжалваме резултатите от вота и ще покажем всички изборни манипулации там. Очакваме съдът да си свърши работата и да касира изборите”, каза предФлагман.Бг председателят на ПП „Средна европейска класа” Георги Манев.

„Най-късно до понеделник ще пуснем жалбата, тъй като и към момента все още описваме нарушенията, които са от най-различно естество. Навсякъде в общината и съставните селища са променяни резултатите.

Установихме фрапиращи несъответствия и манипулации на вота. Например, в общински помещения, които не са за жилищни нужди, са регистрирани хора, които уж живеят там. Има много изборни туристи – около 800 души, които дори не са регистрирани по надлежния ред”, добави Манев.

Разликата за балотаж между избрания към момента кмет на Средец Иван Жабов от ГЕРБ и кандидата на СЕК и НФСБ Живко Гърков е около 100 гласа, според Георги Манев.

www.flagman.bg