Партия Средна европейска класа няма да подкрепи правителство начело с премиер от ГЕРБ

От самото създаване и реализирането на идеята и коалицията „Продължаваме Промяната“, ние от ПП „Средна европейска класа“ сме заявили своите принципи и цели: максимално ограничаване и дори изваждане на порочния модела на управление на ПП ГЕРБ и ПП ДПС от управлението на държавата. И до ден днешен ние не отстъпихме и не сме се отказали от тези цели, защото сме категорични, че едно по-добро бъдеще за България минава задължително през един период, в който тези партии не участват в управлението. А такъв период е и единствения шанс и за самите тях, в случай че искат да се променят и да се прочистят отвътре. С оглед на дългогодишния ни опит за борба с този порочен модел, ние много добре знаехме, на какво са способни и за това и неведнъж предупреждавахме нашите приятели и коалиционни партньори от „Продължаваме Промяната“, както и поради тази причина не подкрепяхме някои решения в парламента. Именно защото знаехме, че въпреки всички компромиси, въпреки новите лица от ПП ГЕРБ вкарани на чело на вътрешното им ръководство, рано или късно ще се стигне до ситуацията, като тази от вторник и всички отново ще си спомним, че грозното лице на зависимата държава няма угризения да използва, когото и да е за да не сдаде властта.

Ние категорично заявяваме, че няма да подкрепим правителство начело с премиер от ГЕРБ, защото която и фигура да бъде посочена, то явно зад нея твърдо стои и наднича Борисов с наложения в страната 12 годишен модел на управление. Също така ще настояваме при разглеждане на кандидат министрите по време на консултациите за втория мандат , да се направи по-добър анализ на техните действия и мотивите за тях, защото имаме основателни причини да смятаме, че и зад някои от тях надничат лицата на мафията и статуквото.

ПП Средна европейска класа ще продължава да устоява принципите си и както досега така и за в бъдеще ще се води от интересите на гражданите!