НОВА КОМИСИЯ „ЧЕРНОМОРЕЦ“ ЩЕ СПАСЯВА БУРГАСКИЯ ФУТБОЛ

Създадоха нова комисия „Черноморец“! Докладната записка, входирана от Константи Бачийски, беше приета с пълно мнозинство на днешната сесия на ОбС-Бургас, „За“ гласуваха 38 общински съветници, „против“ нямаше, а четирима – „въздържал се“. Комисията ще е с мандат 3 месеца. Нейната основна задача ще бъде да върне стадион „Черноморец“ изцяло на общината, както и да разкрие колко точно са загубите на ПСФК Черноморец и при какви обстоятелства са настъпили задълженията. за председател бе избран именно Константин Бачийски, а заместник на неговата позиция ще е Николай Тишев, който е и член на комисията. Другите членове са Антон Коджабашев, Калояна Живкова и Тодор Иванов.

Както се и очакваше, входираната от Константин Бачийски докладна записка в ОбС-Бургас за създаване на нова комисия „Черноморец“ предизвика бурни дебати и скандали. Общинският съветник от СЕК Константин Бачийски заяви, че Петрол Холдинг е дал 25 милиона лева апортна вноска и те са платени. Няколко дни по-късно вноската е изтеглена. Какво се случва с тези пари по-късно не е ясно. „Оказва се, че Община Бургас по никакъв начин не се интересува от актива на стадион „Черноморец“. Ззадълженията на ПСФК са за 35 милиона лева, ние обаче имаме информация за едва 2%от тях. Като информация за само толкова но беше предоставена от г-н Пламен Киряков. Трябват по-разширени правомощия на комисията „Черноморец“, за да се разплете този възел. Моето предложение може да не е най-доброто, но друго просто няма. Трябва да действаме. Ако се забавим, може да загубим стадион „Черноморец“.“, категоричен беше Бачийски.

От своя страна лидерът на ГЕРБ в „синия“ парламент Димитър Людиев заяви, че не е нужно казуса да се разрешава по такъв ПР начин и, че съдружниците в АД-то ясно са показали, че не искат да се комуникира с такава комисия. От трибуната се изказа и Антон Коджабашев, който е зам.- председател на комисията по спорт към ОбС-Бургас. „Аз горещо желая да се реши този проблем. На този стадион са израснали шампиони. Този стадион обаче в момента е почти откраднат, заради мераците на някои да правят нещо там. Всички сме длъжни да защитим стадиона. Трябва да обединим усилия, защото спортът е голяма сила. Ако не сме обединени, няма да постигнем нищо.“, заяви Коджабашев.

www.periscop.bg