ЛИДЕРЪТ НА ПП СЕК ГЕОРГИ МАНЕВ: ОМЕРЗЕН СЪМ ОТ ДИМИТЪР ЯНКОВ, ВИЖТЕ ДОКУМЕНТ НА МВР

Лидерът на ПП СЕК Георги Манев: Омерзен съм от Димитър Янков, вижте документ на МВР
Ще продължа своята борба докрай, защото имам силен Странджански дух!

В редакцията на Флагман.бг дойде националният председател на ПП Средна европейска класа Георги Манев, който настоя да получи право на отговор на отвореното писмо, разпространено от общинския съветник в община Средец Димитър Янков, както и да репликира отговорите на кмета на община Средец Иван Жабов в наше интервю от вчера. Публикуваме мнението на г-н Георги Манев без редакторска намеса:

Г-н Жабов, обръщам се към Вас, тъй като в контекста на даденото от Вас интервю в сайта Флагман.бг намеквате, че не съм компетентен да коментирам заложените средства в различните пера на Бюджет 2013.

По тази причина, за пореден път, Ви питам защо във функция „Жилищно строителство, БКС, Опазване на околната среда“, параграф 1098 – други разходи в страната“, е заложена сумата от 693 537 лева? За какво ще оползотворите тези разходи с г-жа Дамбулова – зам.кмет по строителство, в чийто ресор са заложени? Вашият отговор се отнася за съвсем друго перо, за което ние знаем, че се разходва целево за сметосъбиране.

Не е вярно, че по оперативните програми ще се върнат заемните средства от фонд ФЛАГ, тъй като оттам могат да се върнат до 80%, като остава задължение за жителите на община Средец останалите 20% или сумата от около 4 милиона лева, които Вие няма откъде да ги вземете  като  съфинансиране от собствени средства на общината.

Относно отговора Ви, че твърдението ни за увеличаване на заплатите на администрацията са популистки, държа да ви кажа, че в отдел „Жилищно строителство“ увеличението е със 189 хиляди лева, във „Икономически дейности“ увеличението е със 184 хиляди лева, подобно е положението и в другите отдели. Вашият отговор, че увеличавате броя на заетите по проекти и затова са нужни тези средства, не издържа, защото по Вашето предложение за бюджет, излиза че увеличавате като бройка двойно повече именно щата на общинската администрация.

По Функция „Отбрана и сигурност“ увеличавате основния ремонт на дълготрайни материални активи със 121 441 лв. Увеличението е 5 пъти. От какво се налага това? Какво ще вардите – ограбените казарми, военното стрелбище или извадените кабели на БТК? Във функция „Жилищно строителство“ увеличавате основния ремонт на дълготрайни материални активи с 350 785 лв. Разходите за материали са увеличени с 90 хиляди лева. Знаем, че първата Ви и неотложна  дейност, откакто станахте кмет е да ремонтирате собствения си кабинет за около 40 хиляди лева. Какво още смятате да направите с тези пари, които ще съберете отново от гражданите?

Вината не е във Вас г-н кмете,  че сте некомпетентен да изработите качествен бюджет в условия на криза, а в общинските съветници, които ви „консултираха“ на тайна среща, след

работно време, два дни преди извънредната сесия. Вие не сте виновен, че не знаете за необходимостта от публично обсъждане на проекто бюджета в съответните съставни селища. Затова е входирана жалба в Административен съд Бургас, подадена от жителите на с.Дебелт, община Средец.

Няма да коментирам необяснимото поведение на т.нар.опозиционери от БСП в Общинския съвет, които ви подкрепиха безрезервно, а сега искат да се присъединят към протестиращите срещу Вас. Горд съм, че общинският съветник от ПП Средна европейска класа Динко Цъцаров не подкрепи този бюджет. Но съм омерзен  от другия ни съветник Димитър Янков, който получи доверието на многобройните членове и симпатизанти на ПП Средна европейска класа – за неговата непоследователна политика спрямо приоритетите на партията. Прочетох с официалния сайт на община Средец открито писмо от лицето Димитър Янков, чрез което се дава гласност на един вътрешнопартиен проблем.

Г-жо Палова, припомням Ви, в качество Ви на председател на ОбС, че е това сайт, който е генериран и администриран с парите на данъкоплатците и е предназначен за публикуване на административни решения, обяви за търгове и т.н., но не е предназначен за разчистване на партийни сметки.

Но още по-непочтеното е, че това писмо е съгласувано с Вас, г-жо Палова, което ме убеждава, че Янков не защитава интересите на средната класа в общината, а се занимава със своите и с личните интереси на своето протеже Николина Дамбулова. За година и половина Димитър Янков не е входирал нито една докладна записка за облекчаването на тежкото положение на малкия бизнес в Средец – като местни данъци и такси, напр. Ще бъда точен: таксата за прехвърляне на недвижим имот в Средец е 3%, а в община Бургас, която е известна в цяла България с най-високите местни данъци и такси , този налог е 2,5%.

В т.нар. открито писмо Янков твърди, че залагам на евтиния популизъм и че се събуждам като опозиционер понеже наближавали предсрочни парламентарни избори – с цел някой от основните политически играчи да ме припознаят за политически партньор. Искам отговорно да му заявя: ПП СЕК ще се регистрира самостоятелно за участие в изборите. Последователната ми политика и поведение на опозиционер аз показах  пред цялото население на община Средец в най-решаващия момент  – борбата ми срещу изтребването на животните им по време на шапната епидемия през 2011 г. Тогава, всички вие, господа опозиционери от БСП и г-н Янков – директор на Държавното горско стопанство,  бяхте скрити в мишите си дупки, за да спасите жалките си административни постчета.

Преди 6 месеца в тв предаване по СКАТ казах, че втората част от проекта за водния цикъл ще бъде спечелена от фирма „Евробилд“ на Людмил Стойков и не излъгах, нали? Предупредих, че кметът Жабов дава 1000 декара орехи за 35 години под аренда, от които 5 години гратис, а след петата по 45 лв. на декар, вие всички гледахте и слушахте гузно, но безмълвно. Ореховата градина край с. Драчево можеше да носи по 100 хиляди евро на общината годишно по мярка „214 Агроекология“, а сега тези средства ще влизат в джоба на арендатора.

Г-н Жабов, за вас специално оповестявам репликата: „за 50 хиляди лева, поздрав от Сашо и полковника“, вие си знаете какво значи това. А иначе казано иде реч за 7 милиона лева, които можеха да влязат в общинския бюджет в следващите 35 години. На интригантите, които се опитаха да ме вкарат в скандал, в който съм искал да взема ореховата градина за себе си, искам да им кажа следното: има още 300 декара, които, ако не бях застанал на страната на протестиращите, можех да взема за себе си. И ако исках да оперирам с 2 926 578 лева, които са в бюджета във функция „Жилищно строителство“, под контрола на зам.кмета Николина Дамбулова, можех да го направя, но застанах на страната на протестиращите. И ако съм имал нездрави интереси в областта на ловното и горско стопанство, г-н Янков щеше отдавна да е отстранен от системата на горите. Вие знаете, че имам възможност. Предоставям официален документ от РДВР Бургас, който получих преди три дни: (виж факсимилето тук)

И накрая да ви кажа на всички, които ми опонирате какво правя аз в община Средец: освен всичко, което съм създал – от работни места,  спонсорства на неправителствени организации и Тракийското дружество и т.н., моят род по майчина линия е от Момина църква. Къщата на баба ми Елена Дойнова все още е там и Дончо Жеков – световният шампион по борба е мой братовчед. Имам силен странджански дух и ще продължа своята борба докрай!