ГЕОРГИ МАНЕВ: ВИНАГИ ПОДКРЕПЯМЕ ДОБРИТЕ ПРЕДЛОЖЕНИЯ

Георги Манев е председател на партия Средна европейска класа. Ден преди местния вот бургаският политик обобщи на каква кампания заложиха в партньорите си от НФСБ.
Г-н Манев, каква бе предизборната кампания в Бургас и на национално ниво?
–  Като председател на Средна европейска класа подкрепяме навсякъде в цялата страна кандидатите на НФСБ за кметове. В отделните Общини играем по отделно, а единствено в Малко Търново издигаме кандидат за кмет от СЕК, както и кандидат за кмет от НФСБ. В Средец сме коалиция с НФСБ, в Бургас за общински съветници също играем по отделно, за да можем да съберем колкото се може по-различен тип електорат. Този на НФСБ е по-възрастен, докато електоратът на СЕК са млади хора и бизнесмени, за да има по-широк обхват в Общинския съвет. Така или иначе на балотажа ще си помагаме.Това е тактически ход от наша страна.
Когато Общинският съвет е слаб, както беше предният, започват да се получават нецелесъобразни неща за обществото. Ние не сме идиоти, така че винаги подкрепяме добрите предложения. Бихме се нарекли конструктивна опозиция, но когато става въпрос за фрапиращи н
арушения и административни грешки, които пречат на малкия и среден бизнес и включително затормозяват гражданите на Бургас с цел корупционни практики, тогава сме безкомпромисни и защитаваме интересите на тези хора, които са ни избрали и няма да си затваряме очите.
Къде очаквате да има балотажи?
–  Очакваме навсякъде, но все пак това ще го кажат избирателите на 25 октомври.
В кои Общини от областта кампанията бе негативна?
–  В община Средец до такава степен са изглупели управляващите и кметът, че щяха на два пъти да ни заключат читалищата и д
а ни спират тока, когато правихме кампанията си.
Това работи срещу тях, в полза на нас. Явно пиарите и хората, които съветват Иван Жабов са с наистина типично странджанско селско мислене.
Г-н Манев, важно ли е да се гласува на 25 октомври?
–  Да, защото използвайки правото на глас, по този начин се минимизира купеният и корпоративен вот.
Трябва ли да се гласува на референдума?
–  Ние не агитираме за референдума и сме против, защото при едно електронно гласуване, аз мога да си изкарам 10 000 IP- адреса и много по-лесно ще бъде да гласувам от тях. Станахме свидетели как преди дни беше хакнат личният компютър на шефа на ЦРУ, който предполагаме, че би трябвало да бъде защитен по някакъв начин. Затова за нас – обществото не е озряло за електронното гласуване, но сме за за
дължителното. Лично аз като съветник на Патриотичния фронт ще работя за промяна в избирателния кодекс в сегашния парламент след изборите.
Има много партии и НПО-та, които са под 1 % и които се наредиха да вземат субсидиите от 40 000 лева за популяризиране на референдума. СЕК е може би единствената партията, която има възможност да получи такава субсидия, защото имахме под 1% на миналите избори, но ние не заявихме.
Важни ли са изборите?
–  Да, разбира се. Важно е всеки да упражни вота си на 25 октомври.
Партията участва с номер 26 в интегралната бюлетина.
Купуването и продаването на гласове е престъпление!

www.gramofona.com