ГЕОРГИ МАНЕВ, СЕК: ПОДКРЕПЯМЕ ДЕЙСТВИЯТА НА ГРАНИЧНИТЕ ПОЛИЦАИ ПО ЗАЛАВЯНЕТО НА НЕЛЕГАЛНИТЕ ИМИГРАНТИ

Партията от ПФ застава зад думите на лидера на НФСБ Валери Симеонов, че нашата граница е свещена територия, която никой няма право да прекрачва

Политическа партия „Средна европейска класа“ като част от Патриотичния фронт застава твърдо зад думите на лидера на НФСБ Валери Симеонов, казани по-рано днес от ефира на БТВ, че нашата граница е свещена територия, която никой няма право да прекрачва, съобщиха от пресцентъра на партията.

Лидерът на СЕК Георги Манев е на мнение, че силният бежански поток, преминаващ през територията на България, създава предпоставки за още по-голямо социално разделение и напрежение сред българското население. „Това са икономически имигранти с оттенък на друга религия, които дестабилизират социалната система в България, както и в Европейския съюз. Млади хора на по 25-30 години не защитават родината си, а търсят по-лесния и удобен начин на живот. Како знаем всички, в Украйна също има война, но за сега не сме чули за такава миграционна вълна от украинци. Просто те си защитават родината и се борят за по- добър живот в нея”, допълни Георги Манев.

Изказванията на двамата лидери от Патриотичния фронт са отправени по повод снощната престрелка с нелегални имигранти, при опит да бъдат заловени в гранична зона, в която има един убит имигрант, най-вероятно гражданин с афганистански произход.

Лидерът на СЕК Георги Манев повтори думите на Симеонов, че „неотдавна имаше случай на двама намушкани български граждани, лесничеи“ от нелегално преминаващи чужди граждани при опит на полицията да ги задържи.

Припомняме, че снощи група от 54 мъже, прекосили нелегално границата с южната ни съседка, при опит да бъдат заловени оказват съпротива на гранична полиция.

С цел на самозащита от страна на българската полиция един от тях е ранен и по-късно на път за болницата издъхва от раните си. Самоличността му към този момент все още остава неуточнена.

Председателят на ПП „Средна Европейска Класа” Георги Манев заяви, че подкрепя действията на тримата гранични полицаи по залавянето на имигрантите и опазването на националната граница.