ГЕОРГИ МАНЕВ: ИСКАХ ОРЕХИТЕ В СРЕДЕЦ НЕ ЗА СЕБЕ СИ, А ЗА ОБЩИНАТА, МОИТЕ ХОРА ОТ СЕК ВЕДНАГА ДА НАПУСНАТ ВЛАСТТА

Георги Манев: Исках орехите в Средец не за себе си, а за общината, моите хора от СЕК веднага да напуснат властта

Ще искам оставки, защото не може народът да няма какво да яде, а да се събират пари за избори, смята лидерът на СЕК

Лидерът на партия СЕК, която има двама общински съветници в Средец, Георги Манев заяви, че ще иска оставките на единия свой представител в местния парламент Димитър Янков, както и на главния секретар на партията Николина Дамбулова, която самият той прати в екипа на кмета от ГЕРБ Иван Жабов. Той е крайно възмутен, защото горският Янков и активистката от националното ръководство на СЕК Дамбулова влезли в съглашателство с управляващите от ГЕРБ за скоростно приемане на бюджета на общината, който според него не е бил разискван публично и е офоромен така, че да изтичат пари в каси за идващите избори. Янков изобщо не се вслушвал в политическите решения на партията. Манев нямал претенции единственото към работата на Динко Цъцаров, който реагирал съвестно на поставените въпроси за решаване в Общинския съвет.

По повод нападките от обкръжението на кмета Жабов, че недоволството на Манев е заради това, че е бил отрязан да вземе под наем орехова гора от 1300 дка, лидерът на СЕК заяви категорично, че не я искал за себе си, а за общината. „Моята позиция по въпроса беше, че Община Средец може да запълни дупки с приходи от 200  хил. лева годишно като сама си стопанисва градината. Говорят лъжи! Те я отдадоха под наем за 35 години, отново да изтичат пари към партийните каси за изборите. Аз нищо не искам за себе си. Достатъчно съм инвестирал в тази община и съм спонсорирал, не искам повече един камък дори”, каза той.

Манев заяви, че бюджета на Общината за 2013 година се е разглеждал на тайна сбирка снощи. „Срамота е, хората няма какво да ядат, а се предвижда да се харчат много пари за издръжка на местното Горско стопанство например. Как е възможно разходите му да бъдат повече от приходите, когато то основно печели? Парите са предвидени за там, просто да изтичат и да се пълнят каси за изборите”, смята той.

www.flagman.bg

Публикувайте коментар